Dagprogramma

Op onze zorgboerderij in Sterksel bieden wij verschillende activiteiten aan binnen een constante dagprogramma. Dit zorgt ervoor dat onze dagbesteding in Sterksel van een fijne dagstructuur voor iedere bezoeker voorzien is.

dagbesteding Zorgboederij de Peelven in Sterksel

Doordat wij verschillende activiteiten in onze dagbesteding aanbieden is het voor bezoekers mogelijk om zelf mee te beslissen over hoe lang de dag wordt en hoede dag er uit ziet. Zowel voor de actieve als minder actieve bezoeker is er een ruime keuze aan activiteiten. Uiteraard helpen wij waar nodig bij het zoeken naar een geschikte dagindeling.

Een dagprogramma op zorgboerderij De Peelven ziet er als volgt uit:

09:00

Dierenverzorgen

10:00

We drinken samen koffie en thee en spreken de dag door.

10:30
We maken een wandeling.
Onze zorgboerderij ligt in een van de mooiste gebieden in brabant. Voor de deelnemers die graag een lange wandeling maken wordt er een wandeling gemaakt door de aan onze locatie grenzende bossen, waar al onze honden lekker kunnen rennen.

Voor de deelnemers die liever een kortere route nemen, of bezoekers die gebruik maken van een rolstoel, maken wij een mooie wandeling over verharde paden. Zo brengen wij regelmatig een bezoekje aan de nabij gelegen boerderij of drinken wij een kopje koffie op het terras of binnen in het restaurant van Providentia.

De thuisblijvers helpen mee met het voorbereiden van de soep.

12:00
Samen met de bezoekers die nog zin hebben om de handen uit de mouwen te steken na de wandeling, voeren en verzorgen wij onze honden en de paarden.

13:00
In onze groepsruimte gebruiken we gezamenlijk de maaltijd. Warme soep en brood van de plaatselijke bakker smaakt goed na een actieve ochtend.

14:00
Na het opruimen van de maaltijd passen we de activiteiten aan aan de behoefte van de bezoekers die er op dat moment zijn.
Iedere bezoeker mag kiezen wat hem/haar het beste past.

-Spelen met de pups
-Houtbewerking
-Lezen
-Creatief
-Muziek luisteren
-Lichte klusjes uitvoeren in de kennel
-Paarden voeren
-Kaarten
-Koken/bakken
-Tuinieren

15:00
We drinken gezamenlijk koffie en thee en sluiten de dag af met een fruit hapje.

15:35
Wij pakken de jassen, tassen en overige spullen en verzamelen om naar huis te gaan.

16:00

De dierenploeg zorgt voor de dieren en maakt alles in orde voor de volgende dag.

Dagbesteding De Peelven