Dagbesteding

De doelgroep van onze dagbesteding

Ieder mens heeft zijn eigen individuele behoeften binnen een dagbesteding.

Wij hebben allemaal onze kwaliteiten en onze valkuilen. Daarom willen wij iedereen die behoefte heeft aan een zinvolle daginvulling graag uitnodigen om eens te komen kijken op onze zorgboerderij in Sterksel.

Per doelgroep en voor elke deelnemer wordt er, na het intakegesprek, een eigen zorgplan opgesteld en door de kleinschalige omvang van onze boerderij is er ruimte om aan ieders kwaliteiten te werken.

De verschillende soorten

Op onze boerderij bieden wij 2 verschillende vormen van dagbesteding aan. Namelijk Belevingsgerichte dagebesteding en arbeidsgerichte dagbesteding.

Mede door de persoonlijke benadering en de flexibiliteit van ons team is het mogelijk om, waar er individueel behoefte is, de twee vormen van dagbesteding te verweven met elkaar.

zorgboerderij de peelven
dagbesteding
belevingsgerichte dagbesteding geldrop

Belevingsgerichte dagbesteding.

Deze vorm richt zich zoals de naam al zegt op bieden van een beleving. Hier bieden wij  activiteiten aan zoals samen de dag beginnen met koffie, thee, koekjes en een praatje maken, creativiteit, zoals knutselen en zingen, wandelen (door de buurt en/of in het bos.

Dit is ook mogelijk wanneer er sprake is van een beperking en/of rolstoel), (bewegings)spelletjes en samen koken of de lunch verzorgen.

 

Arbeidsgerichte dagbesteding

De benadering van deelnemers is gericht op participatie, het meedoen, structuur, het benutten van eigen kracht, groei en zinvol je dag invullen.

Zoals de naam al doet denken richten we ons bij arbeidsgerichte dagbesteding op het productfief invullen van de dag. Hier bieden wij activiteiten aan zoals de dieren verzorgen, zoals ze voeren en water geven, de honden borstelen en verzorgen, (water geven), de verblijven schoonmaken, het terrein onderhouden, werken in de moestuin en het socialiseren van de pups.

Arbeidsgerichte dagbesteding maarheeze
belevingsgerichte dagbesteding sterksel

Liever even bellen?

Laat je naam en telefoonnummer achter en we bellen je zo snel mogelijk terug!

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?