Activiteiten

Bij zorgboerderij De Peelven willen wij onze deelnemers een plek bieden waar ze zich op hun eigen tempo en op individueel niveau kunnen ontwikkelen. Door de diversiteit aan activiteiten is er voor iedereen wel een manier te vinden om op een goede manier de dag door te komen.

Naast het houden van onze paarden fokken wij ook goldendoodles en labradoodles.  Dit is een middelgroot, vriendelijk hondenras waarvan wel zowel de honden als de pups samen verzorgen.

Er is ten alle tijden gediplomeerde begeleiding aanwezig.
Wij bieden onder andere de volgende activiteiten aan:

Dierenverzorging

Het verzorgen van de honden, de paarden & andere dieren. Onder verzorgen verstaan wij niet alleen het voeren en mesten maar ook het knuffelen, borstelen en beweging geven aan de dieren. Met een ruime paardenstalling en eigen hondenfokkerij, biedt zorgboerderij De Peelven een groot aanbod aan verschillende dieren om te verzorgen.

dierenverzorging bij zorgboerderij de peelven

Tuinonderhoud

Het onderhouden van een erf & de bloemen en planten in onze tuin is vooral in het voorjaar en de zomer een veel voorkomende activiteit.
We kunnen samen planten en bloemen uitzoeken en planten.

Moestuin

Het aanleggen & werken in de moestuin. Zaaien, onderhouden en oogsten van onze eigen maaltijd.

Houtbewerking

Samen een picknicktafel of een hooiruif voor de dieren maken of een kleine overkapping voor de pony’s. Houtbewerking is een leuke activiteit om samen te ondernemen. Met alle bezoekers genieten we uiteraard van het resultaat.

Rust nemen

Ook rust nemen is een belangrijke activiteit. Wanneer je hard aan het werk bent heb je ook je rust nodig.
Samen in de tuin of in de kamer zitten waar alle ruimte wordt geboden om te praten, te luisteren of juist te zwijgen.

dagbesteding De Peelven in Sterksel