Dagbesteding voor licht dementereden

Dagbesteding op maat: voordelen voor licht dementerenden

Bij onze zorgboerderij streven we ernaar om een omgeving te creëren die specifiek is afgestemd op de behoeften van licht dementerenden. Zowel onze arbeidsgerichte als belevingsgerichte dagbesteding bieden talloze voordelen die gericht zijn op het welzijn en de levenskwaliteit van deze doelgroep.

Onze dagbesteding voor licht dementerenden richt zich op persoonlijke groei, sociale interactie en een veilige, stimulerende omgeving. Deelnemers kunnen genieten van verschillende activiteiten die hun welzijn bevorderen.

Dagbesteding op Maat voor Licht Dementerenden bij De Peelven

Op onze zorgboerderij streven we ernaar een omgeving te creëren die perfect aansluit bij de behoeften van mensen met lichte dementie. Onze dagbestedingsprogramma’s, zowel arbeidsgericht als belevingsgericht, bieden tal van voordelen die bijdragen aan hun welzijn en levenskwaliteit.

Stimulatie, Groei en Sociale Interactie

Voor mensen met lichte dementie is arbeidsgerichte dagbesteding een waardevolle bron van stimulatie en persoonlijke groei. Door deel te nemen aan activiteiten die gericht zijn op zelfstandigheid, ontwikkelen zij vaardigheden op hun eigen tempo. Dit helpt hen om successen te boeken, wat op zijn beurt hun zelfvertrouwen versterkt. Daarnaast biedt het werken in groepsverband ook de kans op sociale interactie. Hierdoor kunnen deelnemers hun ervaringen delen en samen behaalde resultaten vieren, wat een gevoel van trots geeft. Bovendien draagt het plezier dat uit deze samenwerking ontstaat bij aan saamhorigheid en voldoening.

Een Verrijkende Ervaring met Belevingsgerichte Activiteiten

Naast de arbeidsgerichte activiteiten biedt onze belevingsgerichte dagbesteding een veilige en verrijkende ervaring. De activiteiten worden zorgvuldig afgestemd op de individuele behoeften en interesses van de deelnemers. Of het nu gaat om het knuffelen met dieren of het verzorgen van de tuin, elke ervaring draagt bij aan hun welzijn. Hierdoor voelen zij zich meer betrokken bij hun omgeving. Dit contact met dieren en de natuur zorgt bovendien voor een gevoel van rust en ontspanning, wat essentieel is voor hun welzijn.

Verbondenheid en Rust

Naast het stimuleren van activiteit hechten we ook veel waarde aan rust en ontspanning. Onze zorgboerderij biedt volop ruimte om samen met anderen te zitten, te praten of simpelweg te genieten van de serene omgeving. Deze momenten van verbondenheid met mededeelnemers zorgen bovendien voor een sterk gevoel van gemeenschap. Door het delen van rustige, gezamenlijke momenten bevorderen we niet alleen het welzijn van de deelnemers, maar ook hun gevoel van ergens bij te horen.

Bij De Peelven draait dagbesteding niet alleen om het invullen van de dag. Het gaat ook om het bieden van een veilige, stimulerende en rustgevende omgeving. Wij nodigen u daarom uit om zelf te ervaren hoe ons speciaal ontworpen programma voor licht dementerenden kan bijdragen aan het welzijn en de levenskwaliteit van uw dierbaren.

Waarom Zorgboerderij de Peelven

Arbeid en belevingsgericht

Wij bieden zowel arbeidsgericht als belevingsgerichte dagbesteding aan voor alle leeftijden zodat ons programma altijd aansluit op de behoefte van de bezoeker.

Wisselend programma

Zorgboerderij de Peelven heeft een breed aanbod aan activiteiten, waarin wij op zoek gaan naar ieders kwaliteiten, mogelijkheden en behoeften.

Voor iedereen passend

Binnen de verschillende dagactiviteiten wordt er rekening gehouden met de voorkeuren en gekeken naar de mogelijkheden van de deelnemers.

terry-carolien McSweeneys de Peelven Zorgboerderij

Over ons

Wij zijn Carolien en Terry Mc Sweeney en samen met onze 4 kinderen wonen wij op een zorgboerderij en paardenhouderij aan de peelven in Sterksel.

In 2012 zijn wij met onze zorgactiviteiten gestart in Vessem waar wij ook onze hondenkennel en een aantal paarden hebben gehouden.

Uiteindelijk werd het pand in Vessem ons te klein en zijn wij verliefd geworden op de paardenhouderij in Sterksel waarvan wij in augustus 2017 de sleutel hebben mogen ontvangen.

Samen met ons team van begeleiders en vrijwilligers is het ons doel om een plek te creeeren waar onze bezoekers zich veilig en prettig voelen en waar zij een zinvolle dag beleven.

Neem nu contact met ons op!

Liever even bellen?

Laat je naam en telefoonnummer achter en we bellen je zo snel mogelijk terug!

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?